Dragoș Preda, secretar de stat Ministerul Transporturilor: Dezvoltarea infrastructurii este vitală, dar, fără resursa umană, se va alege praful

Dezvoltarea infrastructurilor critice – energie, IT, transporturi – este esențială pentru relansarea economică, dar dacă nu va fi dublată de dezvoltarea resursei umane, ”se va pune praful”, a declarat joi Dragoş Preda, secretar de stat pentru comunicaţii electronice în Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

”Trebuie să vorbim într-un mod unitar despre dezvoltarea în infrastructură. Investițiile în toate tipurile de infrastructură sunt esențiale, dar toate aceste intrastructuri trebuie fundamentate prin capacitatea umană și noile abilități digitale, altfel se va pune praful pe ele, cum s-a întâmplat în trecut”, a afirmat Preda, prezent în conferința ”Cu cine reclădim și modernizăm România”, organizată de clubantreprenor.ro și Piața Presei.

El a adăugat că este esențială și adaptarea cadrului juridic pentru dezvoltarea noilor infrastructuri și comunicații electronice, iar reducerea decalajelor între localități se va face prin conectivitate.

”Trebuie să începem că creăm poli de competitivitate, să ne alegem niște domenii clare”, a mai spus Preda.