Ștefan Vuza: România ar trebui să își stabileacă industriile strategice și să investească în ele

România ar trebui să își stabilească o listă de industrii strategice în care să investească, iar industria chimică este una dintre acestea, a declarat Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex.

”Cred că a venit vremea ca România să fie mai incisivă și să stabilim zonele în care excelăm. Acum e mult mai bine să fim activi în mod real, să facem investiții în domeniile în care excelăm. Criza Covid face ca discuțiile de tip zgomot să înceteze și să ramână doar partiturile”, a afirmat Vuza, prezent în conferința ”Cu cine reclădim și modernizăm România”, organizată de clubantreprenor.ro și Piața Presei.

În opinia lui Vuza, 17 țări din blocul comunitar și-au dat seama de importanța industriei chimice, și ar fi timpul ca și România să realizeze acest lucru, mai ales că ”încă suntem în top ten în industria chimică, deși eram în top 3 înainte de 89”.

”Suntem în competiție cu fiecare țară aflată la 1000 de kilometri în jur. Industria chimică este printre preminați. Știu asta și premierii dar e nevoie să dăm drumul la investiții. Investițiile sunt cele care lipsesc. Infrastructura va veni și ea cu timpul, la fel și oamenii calificați pentru munca în acest sector. E bine să ai o independență a materiilor prime și să nu mai exportăm materiile prime”, a mai spus Vuza.

2 thoughts on “Ștefan Vuza: România ar trebui să își stabileacă industriile strategice și să investească în ele

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *