Bani de la centru pentru problemele locale cu agentul termic

Guvernul va aloca fonduri publice pentru asigurarea alimentării cu agent termic a populației din Oradea, Timişoara şi Bucureşti. De altfel, Prefectura Timiș s-a plâns de curâd că firma locală de termoficare rămâne fără stocuri de combustibil, în timp ce la București sunt în continuare mii de blocuri fără acces la apă caldă și căldură.

„O hotărâre de guvern privind asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistemul centralizat al populaţiei – Oradea, Timişoara, Bucureşti”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Reprezentanții Prefecturii Timiș au spus, recent, că  firma de termoficare a orașului își termină stocurile de combustibil, iar furnizorii solicită plata în bani pentru gazul natural și cărbune.

La București, Termoenergetica, succesoarea RADET, are datorii de sute de milioane de lei către producătorul de agent termic ELCEN.

La Oradea, începând din 2014, sistemul de termoficare a atras investiții de circa 130 milioane de euro, cea mai importantă fiind o centrală pe gaz, de 77 milioane de euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *