Gazoductul BRUA este complet funcțional

Tronsonul românesc al gazoductului BRUA este complet funcțional, relevă datele obținute după realizarea testelor de stres făcute în urma finalizării construcției acestui proiect pe teritoriul României.

Primele teste de stres ale BRUA, care au constat în injectarea și transportul unor cantități modice de gaz în conductă, au fost realizate în 2 decembrie, la solicitarea companiei ungare FGSZ. Potrivit unor surse din Transgaz, acestea au fost derulate cu succes.

Citiți și:
BRUA: PROIECTUL CU CARE ROMÂNIA A REDEVENIT UN PION IMPORTANT ÎN EUROPA.

”Am reușit întreg proiectul. BRUA funcționează așa după cum a fost conceput și construit, deci, se poate și la noi, în România, când există seriozitate, profesionalism și dragoste de țară!”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, compania care a gestionat construcția gazoductului.

Acest proiect, declarat de Comisia Europeană ca fiind de importanţă strategică, ar urma să conecteze rețele de transport al gazelor din Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Tronsonul românesc al conductei a presupus o investiţie de 480 milioane de euro, din care 180 milioane de euro au fost acordate de Comisia Europeană.

LUCRĂRI FINALIZATE ÎNAINTE DE TERMEN

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, sâmbătă, în judeţul Caraş-Severin, Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la prima fază a gazoductului BRUA.

Citiți și:
IOHANNIS: SUNTEM AL DOILEA PRODUCĂTOR DE GAZE ÎN UE, ÎNSĂ JUMĂTATE DIN GOSPODĂRII SUNT ÎNCĂLZITE PE LEMNE

Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat, luni, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Faza I asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *