Mixul de energie: RADET anunță „electoral” reabilitarea conductelor

RADET București, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Capitală controlat de municipalitate, regie autonomă aflată în insolvență și sub spectrul falimentului, a lansat o licitație pentru a achiziționa „lucrări de intervenții de primă urgență” la conductele de apă fierbinte clasice, tur și retur, din cadrul rețelelor de termoficare aflate în exploatarea sa, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 15 mai, scrie profit.ro.

Prin măsurile legislative adoptate în ultimii doi ani cuprinse în Legea offshore și OUG 114/2018, statul român îngroapă producătorii autohtoni de gaze, mărind dependența de Gazprom, gigantul rus anchetat de Comisia Europeană pentru practicarea unor prețuri de monopol pe piețele fără surse alternative de alimentare. În timp ce inițiatorii actelor normative se justifică acuzând producătorii români de scumpiri nejustificate, cifrele oficiale arată cum de fapt, în tot acest context tulbure, volumele și prețurile gazelor importate au explodat. Datele analizate de NewsEnergy arată că, în perioada iulie-noiembrie 2018, factura pentru gazele importate s-a triplat față de perioada similară a anului precedent, scrie News Energy.

Producătorii de energie regenerabilă, cea mai ieftină energie, sunt discriminaţi şi acumulează pierderi, în timp ce termocentralele care produc energie scumpă, din cărbune, primesc ajutoare de stat, a declarat, luni, Viorel Lefter, preşedintele Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), în cadrul unei conferinţe pe tema energiei verzi, scrie focus-energetic.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *