Mixul de energie: Gazele românești trebuie să poată fi exportate

Comisia Europeană va discuta luna viitoare cu Guvernul despre măsurile luate de acesta în sectorul gazelor prin OUG 114 și prin recenta ordonanță de modificare a acesteia, inclusiv despre plafonarea prețului gazelor din producția internă, despre blocarea exportului acestora și despre procedurile de infringement care vizează România la Bruxelles, a declarat la București comisarul european pentru Politici Climatice și Energie, Miguel Arias Canete, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul român al Energiei, Anton Anton, scrie profit.ro.

Am ajuns sa discutam despre resursele de gaze naturale pe care Romania pe mai are (inclusive cele de la Marea Neagra) ca despre o povara. Exact ca in povestea cu drobul de sare de pe horn, gazele romanesti stau sa cada peste capul autoritatilor ca o adevarata ecuatie cu nenumarate necunoscute. Mai intai ne-am dat de ceasul mortii ca nu vom sti ce sa facem cu ele, cum sa revigoram industria romaneasca, apoi ne-am ambalat ca deja le-am oferit pe tava ungurilor, am revenit si am spus ca vom face centrale electrice, pentru ca in final sa emitem acte normative care sa nu mai faca atractiva in nici un fel aceasta resursa extreme de importanta, scrie Energy Center . 

Guvernul a crescut rata de profit a distribuitorilor de energie electrică, dar factura nu creşte acasă, scrie e-nergia.ro.

Aramco din Arabia Saudită a fost anul trecut cea mai mare companie petrolieră din lume, depăşind Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), Royal Dutch Shell, Total şi BP, a anunţat luni agenţia de evaluare financiară Fitch, transmite Reuters, citat de focus-energetic.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *