Mixul de energie: Electrica SA, vârful luxului corporatist din România

Dacă va fi  adoptată de către acţionari, noua politică de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie a Electrica SA poate duce la apariţia unor şomeri de lux la cerere, cum nu a mai cunoscut România vreodată. Membrii Consiliului de Administraţie vor putea pleca acasă cu sute de mii de euro dacă vor fi înlocuiţi din funcţie, scrie e-nergia.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, la Targu Jiu, ca este luat in calcul inclusiv un ajutor de stat anuntat la Comisia Europeana pentru sprijinirea CE Oltenia, in cazul in care societatea nu va reusi sa ia creditul pentru achizitionarea de certificate de CO2. Procedurile pentru creditul de circa 100 de milioane de euro sunt insa pe final, iar pentru alte demersuri nu ar mai fi timp, termenul limita fiind 30 aprilie, scrie energy-center.ro.

Consiliului Concurenţei va lansa în dezbatere publică, în luna aprilie, prima variantă a recomandărilor pe piaţa de carburanţi, iar monitorul preţurilor pentru combustibili va fi funcţional până la sfârşitul lunii iunie, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, scrie e-nergia.ro.

Reprezentanţii producătorului de energie CE Oltenia şi o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Energiei, condusă de Andrei-Petrişor Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, s-au întâlnit zilele trecute cu delegaţia China Huadian Engineering Co. Ltd. Din delegaţia chineză a făcut parte şi preşedintele China Huadian Engineering Co. Ltd., Ying Jufeng, care a dorit să asigure partea română, în mod personal, „de interesul acordat acestui proiect de către compania pe care o conduce”, arată un comunicat al producătorului român, citat de focus-energetic.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *