Mix energetic: Dragnea a cedat! Guvernul renunţă la plafonarea preţurilor la gaze

Executivul va renunţa la impunerea preţului de 68 de lei/MWh cu care Petrom şi Romgaz trebuia să vândă gazele consumatorilor non-casnici. Declaraţia a fost făcută chiar de premier şi vine în urma unei solicitări oficiale a ministrului Energiei, Anton Anton. (e-nergia.ro)

Compania care asigură mentenanţa reţelei Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, va fi restructurată, iar acţionarii au aprobat majorarea capitalului social, pentru ca societatea să treacă peste dificultăţile din ultimii ani. (adevarul.ro)

Directorul financiar al Nuclearelectrica a spus, public, la o conferinţă pe teme energetice, celor doi miniştri prezenţi acolo, Anton şi Teodorovici, că producătorul de energie nu mai poate plăti dividende suplimentare statului, pentru că banii trebuie folosiţi pentru extinderea duratei de viaţă a centralei nucleare de la Cernavodă. (e-nergia.ro)

DIICOT ar putea ridica parțial sechestrul instituit în urmă cu aproape 3 ani pe rafinăria Petromidia și pe alte active ale companiilor KMG International (fosta Rompetrol Group) din grupul kazah de stat KazMunayGas și ale subsidiarelor sale Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA) și Rompetrol Rafinare, în dosarul penal Rompetrol 2, în care prejudiciul fusese estimat inițial la peste 3 miliarde lei. (profit.ro)

Aplicarea OUG 114, planul de modificare, intentia de amanare a ei aduc in concret, pana astazi, instituirea unei luni de miere pentru Guvernul Romaniei – prin pastrarea si in luna aprilie a unor incasari ridicate de TVA din gaze si pentru importatorii de gaze, care in absenta acestor demersuri, probabil, nu ar fi obtinut nici un leu din Romania, in aceasta luna. (energy-center.ro)

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a încheiat un contract în valoarea de aproape 120 milioane dolari, pentru întreţinere şi reparaţii la cele două reactoare. (focus-energetic.ro)

La propunerea Ministerului Energiei, Guvernul urmează să aprobe o OUG ce reglementează o modalitate specială de stingere a obligaţiilor fiscale ale operatorilor economici care dețin capacități de producere a energiei electrice instalate în Sistemul Electroenergetic National reprezentând active funcționale energetice, administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF. Urmează să se acorde noi ajutoare de stat unor companii cu o situație economico-financiară dificilă, respectiv Societatea Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Electrocentrale București, prin ștergerea datoriilor acestora. Firesc, Guvernul trebuie să notifice Comisia Europeană. (investenergy.ro)


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *