BREAKING NEWS: Unul dintre cei mai mari producători de energie din lume vrea să investească în România

Compania canadiană Hydro-Québec a venit cu inițiativa de a investi în domeniul producției și rețelei de transport de energie electrică din România, conform unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. 

Hydro-Québec este o companie canadiană care produce și distribuie energie electrică și este deținută de guvernul de la Québec.

Hydro-Québec are un venit anual de aproximativ 10 miliarde de euro și un număr de circa 20.000 de angajați.

Conform informațiilor de pe site-ul propriu Hydro-Québec este unul dintre cei mai mari producători de energie din lume.

Informația legată de intenția companiei canadiene de a investi în România vine în contextul în care ministrul român pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit, marți, 26 martie, la București cu E.S. Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România şi E.S. Stéphane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, trimis special al prim ministrului canadian Justin Trudeau în Europa.

În cadrul întâlnirii, ministrul Ştefan-Radu Oprea a declarat că „CETA a dus la eliminarea a 98% din taxele vamale pentru exportatorii şi importatorii români, deschiderea pieţei de servicii canadiene pentru companiile româneşti, oportunitatea participării acestora la licitaţii pentru contractele publice în Canada, protejarea creativităţii şi cercetării româneşti, încurajarea investiţiilor între România şi Canada, facilitarea accesului românilor cu calificări înalte pe piaţa canadiană.”

Compania canadiană și-a manifestat interesul de a dezvolta proiecte pe piata românească și în trecut. În urmă cu mai bine de zece ani, o delegație a companiei canadiene a fost prezentă la București, unde a avut diverse întâlniri cu autoritățile române, inclusiv cu conducerea companiei Hidroelectrica de la acea vreme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *