Înscrierile pentru validarea instalatorilor de sisteme de panouri fotovoltaice, prelungite până pe 29 martie

Sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită până pe data de 29 martie 2019, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat transmis joi Agerpres.

De asemenea, Ghidul de finanţare aferent acestui program a fost modificat şi completat prin Ordinul viceprim-ministrului şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, publicat în Monitorul Oficial nr. 197 din data de 12 martie 2019, în vederea simplificării accesării programului.

Înscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validaţi, lista acestora urmând a fi publicată pe site-ul instituţiei (www.afm.ro) înaintea demarării programului pentru persoanele fizice.

Iniţial, sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică trebuia să se încheie pe data de 15 martie 2019.

Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Pentru a beneficia de finanţare în cadrul programului, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.

Scopul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Toate informaţiile privind desfăşurarea acestui program se publică pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare – Sisteme fotovoltaice.

Recent, Andrei Iorgulescu, director în cadrul AFM, a declarat că doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori, adică persoane fizice care produc şi consumă energie în acelaşi timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *